„Хочеш Солун? Ево ти га!“: По список на Колишевски стрелани 1.200 „вмровци“

На денешен ден се одбележуваат 76 години од еден трагичен настан во историјата на Македонија, останат во сеќавањата и пишаните … Продолжи со читање „Хочеш Солун? Ево ти га!“: По список на Колишевски стрелани 1.200 „вмровци“