Дали канистрите со нафта возачот ги носел по налог на „Беса турс“ или за лична добивка?

Посебно внимание предизвикува фактот дека во „автобусот-факел“ биле превезувани канистри со дизел гориво. Клучно е прашањето дали возачот канистрите ги превезувал за себе или за потребите на агенцијата? А, на тоа прашање одговор може да се добие од возачите на другите три автобуси од конвојот, кои може да се проверат дали и тие го правеле истото