По ултиматумот кој му го постави Бузаку, поглаварот Сулејман Реџепи одбива да се повлече, од друга страна, претендентот за водечкото место во ИВЗ најавува дека „понудата“ до Реџепи важи заклучно до денеска во 11.30 часот, а во спротивно јавноста ќе слушне за наводните криминали што поглаварот ги вршел со парите од верниците.