Уште една тура предизборни вработувања. Овојпат дувлото е Агенцијата за катастар. Во јавниот оглас пишува дека се врабтуваат 23 државни службеници по етнички клуч: седумнаесет Албанци, по двајца Роми и Турци, еден Србин и еден од други националности.

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ – 402/2019, за вработување на 23 државни службеници од група I, подгрупа I во Агенција за катастар на недвижности за следните работни места:

 1. УПР0101Б01000 Државен советник за финансиски прашања(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 38.689,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1.
 2. УПР0101В04000 Помлад соработник – администратор во ИКТ, Одделение за обезбедување на безбедност на ИКТ системи, Сектор за информатички и комуникациски технологии (ИКТ)(2) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 20.697,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год.се : Ром(ка) 2.
 3. УПР0101Б04000 Раководител на одделение за катастар на недвижности – Радовиш, Сектор за катастар на недвижности за југоисточен регион(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 29.693,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1.
 4. УПР0101Б03000 Помошник раководител на сектор за спроведување на промени во катастарскиот операт(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 32.686,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Други националности 1.
 5. УПР0101Б03000 Помошник раководител на сектор за управување со човечки ресурси(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 32.686,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Турчин(ка) 1.
 6. УПР0101Б03000 Помошник раководител на сектор за одржување на катастарот на недвижностите, дигитализација и изготвување на податоци(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 32.686,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1.
 7. УПР0101Б03000 Помошник раководител на сектор за контрола и надзор(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 32.686,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Турчин(ка) 1.
 8. УПР0101Б03000 Помошник раководител на сектор за информатички и комуникациски технологии(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 32.686,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Србин(ка) 1.
 9. УПР0101Б04000 Раководител на одделение за катастар на недвижности – Тетово, Сектор за катастар на недвижности за полошки регион(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 29.693,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1.
 10. УПР0101Б04000 Раководител на одделение за катастар на недвижности – Гостивар, Сектор за катастар на недвижности за полошки регион(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 29.693,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1.
 11. УПР0101Б04000 Раководител на одделение за катастар на недвижности – Кичево, Сектор за катастар на недвижности за југозападен регион(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 29.693,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1.
 12. УПР0101В04000 Помлад соработник за правно-катастарски работи за спроведување промени во катастарскиот план и операт, Одделение за запишување на промени при одржување на катастарот на недвижностите, Сектор за одржување на катастарот на недвижностите, дигитализација и изготвување на податоци(2) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 20.697,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 2.
 13. УПР0101В04000 Помлад соработник за дигитализација на катастарски планови и архивска граѓа, Одделение за дигитализација на катастарски планови и архивска граѓа, Сектор за одржување на катастарот на недвижностите, дигитализација и изготвување на податоци(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 20.697,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1.
 14. УПР0101Г01000 Самостоен референт за шалтерско работење, Одделение за шалтерско работење,Сектор за спроведување на промени во катастарскиот операт(2) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 16.464,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1, Турчин(ка) 1.
 15. УПР0101В04000 Помлад соработник за модели за масовна процена на недвижностите, Одделение за определување на модели за масовна процена на недвижностите, Сектор за масовна процена на недвижностите(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 20.697,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1.
 16. УПР0101Г01000 Самостоен референт за ГИС, Одделение за геодетски информационен систем (ГИС), регистар на просторни единици (РПЕ) и графички регистар за улици и куќни броеви, Сектор за геоматика(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 16.464,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1.
 17. УПР0101Г02000 Виш референт за работи сврзани со одржување на компјутерска инфраструктура, Одделение за комуникациска и серверска инфраструктура, Сектор за информатички и комуникациски технологии (ИКТ)(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 15.670,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1.
 18. УПР0101Г01000 Самостоен референт за прием на пријави – барања и издавање на податоци, Одделение за катастар на недвижности – Берово, Сектор за катастар на недвижности за источен регион(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 16.464,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1.
 19.  УПР0101Г01000 Самостоен референт за спроведување на промени во катастарскиот операт, Одделение за катастар на недвижности – Крушево, Сектор за катастар на недвижности за пелагониски регион(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 16.464,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1.
 20. УПР0101В04000 Помлад соработник за ex-ante финансиска контрола, Одделение за буџетска контрола, Сектор за финансиски прашања(1) извршител(и)
  Паричен нето износ на плата: 20.697,00 денари
  НАПОМЕНА: Предвидени вработувања согласно годишниот план на институцијата за 2019 год. се : Албанец(ка) 1.

Рокот за пријавување изнесува 15 дена, сметано од денот на објавувањето на огласот. По истекот на рокот за пријавување, огласот ќе биде отстранет од интернет страницата на Агенцијата.

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.