Во лабораториите на Националниот институт за јавно здравство на Косово денеска се предадени на анализа примероци од двајца пациенти за кои постојат сомневања дека се заразени со коронавирус, објави попладнево порталот „Газета експрес“.

Се очекува резилтатите од тестот да се објават во текот на денешниот ден.

Во текот на вчерашниот ден, според приштинскиот портал, на инфективната клиника на Клиничкиот и универзитетски центар на Косово биле хоспитализирани четири лица за кои постоело сомневање дека се заразени со смртоносниот вирус Ковид-19. Разултатите за сите од нив, како и за неколкумината кои во претходните денови беа тестирани за вирусот, биле негативни, соопштија официјални извори од Институтот за јавно здравство на Косово.