По страотниот земјотрес во Петриње земјата пропаднала за 10-30 центиметри

Анализа направена врз основа на сателитски снимки открива дека земјата околу Петриње се спуштила за повеќе од 10 сантиметри поради разорниот … Продолжи со читање По страотниот земјотрес во Петриње земјата пропаднала за 10-30 центиметри