Ознака: Зоран Златковски
Македонија 11.02.21 | 14:43

Прекинати проектите на фризерницата на Златковски вредни 211 илјади евра

Суспендирани се два проекти, а во мирување се ставени три постапки за потпишување на нови договори за грант помеѓу фризерница „В.Е.З Трејд“ и Националната агенција...

Македонија 12.11.20 | 19:46

Пред да ја разрешат, Димова исплатила нови 26 илјади евра кон фризерницата

Десет дена пред да биде разрешена од директорската позиција во Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова потпишала налог за исплата...

Црна хроника 04.11.20 | 12:23

Лидија Димова повикана кај судија на претходна постапка, се бара да ѝ биде одземен пасошот

Разрешената директорка на Националната агенција за европски образовни програми, Лидија Димова која е осомничена за злоупотреба на пари од европските фондови, денеска...

Македонија 12.10.20 | 15:16

Димова и фризерот со заедничко соопштение: Националната агенција не финансираше фризерница туку претпријатието „Вредност на европско знаење“

Со заедничко сооштение денеска се огласија Лидија Димова и Зоран Златковски, управителот на фризерницата која доби 270.000 евра за едукација. Тие велат дека се цел на неоправдани...

Македонија 10.10.20 | 21:07

Сопственикот на „Вез Трејд“, Златковски: Не сум „фризер”, туку наставник, обучувач, консултант

Сопственикот на „Вез Трејд“, Зоран Златковски ги отфрла сомневањата дека се работи за злоупотреба што фирмата добила 270 илјади евра грантови од Националната агенција...