Ознака: Зоолошка
Скопје 08.07.19 | 19:58

Зоолошка градина се опреми со нови електрични возила

Зоолошка градина Скопје се опреми со нови електрични возила. Електричните мотори ќе ја олеснат работата и движењето на зоо негувателите низ градината. Во идина, ќе добиеме...

Скопје 14.06.19 | 13:02

Зоолошката градина доби нов жител – се роди бебе елен

Ни се роди Лаки. Првото бебе елен лопатар годинава. Лаки е малечок дечко кој сака да ја истражува околината и да трча со останатите елени, а кога ќе се измори, може...

Скопје 22.05.19 | 10:41

Од 50 до 150 денари ќе се плаќа билет во Зоолошка, поскапува оти слоновите јаделе многу!

Зоолошката градина во Скопје го поскапи билетот од 50 денари на 80 денари, но се коваат планови, цената и понатаму да расте. Односно во летниот период дополнително 50 денари...

Скопје 20.05.19 | 21:37

Поскапува влезот во скопска Зоолошка, наместо 50 ќе биде 80 денари

Билетот за влез во скопската Зоолошка градина ќе поскапи и наместо 50 денари ќе биде 80. Влезот за деца до 3 години и натаму останува бесплатен. Оваа одлука за промена на...

Скопје 20.04.19 | 16:37

Вработена во Зоолошката градина колнета и исплукана оти укажала дека е забрането да се влегува кај жирафите!

Тина Мицковска, активист за правата на животните и портпарол во ЗОО Скопје, денес сподели непријатно искуство кое го доживеала од несовесен посетител и неговата партнерка. Имено,...

Скопје 01.02.19 | 11:15

Во скопската Зоолошка градина ќе се отвора Бејби Зоо

Скопската Зоолошка градина добива мини зоолошка градина за најмладите. По теркот на европските и светските и во скопската зоолошка ќе се отвори Бејби Зоо. Тоа е заградена...