Ознака: жолтица
Здравје 27.12.19 | 12:35

Епидемија на жолтица во скопската населба Даме Груев во Ѓорче Петров

Одделението за епидемиологија при ЈЗУ ЦЈЗ Скопје пријави епидемија на заразна жолтица само на подрачјето на населба „Даме Груев“, општина Ѓорче Петров, Скопје. И во...

Здравје 17.12.19 | 16:58

Во Скопје 61 заразен со жолтица, меѓу нив ученици од основни и средни училишта

Шеесет и едно лице во Скопје се заразиле со жолтица во изминатите три месеци, а меѓу заразените има ученици од пет основни и четири средни училишта во градот, информира...

Скопје 16.12.19 | 20:52

Скопје пред епидемија, 60 лица се заразени од жолтица

На Скопје му се заканува епидемија на жолтица, бидејќи за неполни три месеци заболеле 60 лица. Професор и 14 ученици од неколку скопски училишта се дел од заразените со...

Здравје 13.12.19 | 15:47

За четири месеци во Македонија се регистрирани 56 случаи на заразна жолтица

Од први септември се регистрирани 56 случаи од заразна жолтица. Оваа бројка е многу повисока од минатите години во 2018 година имало 30 заболени. Од 17 општини во Скопје во...

Здравје 21.10.19 | 16:38

Во Кочани прогласена епидемија на жолтица

Во Кочани прогласена епидемија на жолтица. Во тамошниот Центар за јавно здравје хепатит А е дијагностициран кај 21 пациент. Речиси сите се деца на возраст од 5 до 11години....

Здравје 21.10.19 | 15:00

Епидемија на заразна жолтица во Кочани

Центарот за јавно здравје од Кочани прогласи епидемија од заразна жолтица, откако бројот на регистрирани заболени во изминатите десетина дена надмина 20 лица. Најголемиот...

Здравје 23.04.19 | 15:01

Прогласена епидемија на заразна жолтица во ПОУ „Климент Охридски“ во Ново Село

Прогласена e епидемија на заразна жолтица во Посебното основно училиште „Климент Охридски“ во Ново Село каде се школуваат деца со попречености. Центарот за јавно здравје...