Ознака: Зоја Бузалковска
Култура 04.10.19 | 10:46

Унковски успева да го поведе ансамблот кон светиот Грал во потрага по недофатливото, а глумците да постигнат бравурозни актерски креации

Индијана Унко Џонс е скапоцен камен со кој треба да се гордее Македонија. Така беше кажано за Слободан Унковски, најреномираниот македонски театарски режесер, синоќа...

Култура 14.03.19 | 11:15

Зоја Бузалковска: Не смееме да се помириме, инаку ваквото скандалозно третирање на културата ќе се повтори

Режисерката Зоја Бузалковска реагираше и на ревидираната програма на Министерството за култура. Таа на својот фејсбук профил повикува на масовна реакција и ангажирање...

Култура 11.02.19 | 20:35

Бузалковска: Изјавата на министерот е „да им дадеме по едно стотче на овие што кренаа галама и да им ја затвориме устата“

Мислам дека ако толку скандали се случат во вашиот ресор, она што прво треба да го направите е да си поднесете оставка или барем да земете комплетна одговорност на себе...

Култура 10.02.19 | 15:27

Бузалковска: Потребна e комплетна ревизија зашто одлуките се носеле во кабинетот на министерот во последен момент

Во вчерашниот централен дневник на 1ТВ гостуваше режисерката Зоја Бузалковска, која говореше за неправилноста за финансирање на културните институции. Имаме многу...

Култура 08.02.19 | 15:46

Вие г. Заев, не ја ставивте културата ПОД ТОЧКА РАЗНО, вие ЈА ЖРТВУВАВТЕ: Зоја Бузалковска даде оставка од Советот за култура

Режисерката Зоја Бузалковска со писмо до Зоран Заев, даде оставка од Советот за култура поради Годишната програма на Министерството за култура. Кога во септември 2016...