Ознака: Златна мечка
Филм 23.03.22 | 10:24

Добитникот на „Златна мечка“ за најдобар филм во Берлин 2021 на редовниот репертоар во кината

Во режија и сценарио на познатиот романски режисер Раду Џуде, филмот „Улаво порно или со среќа дупење“, ја освои наградата за најдобар филм, „Златна мечка“, на филмскиот...

Филм 16.02.22 | 13:07

Изабел Ипер ја доби „Златната мечка“ за животно дело на Берлинале

Француската глумица, Изабел Ипер, ја доби почесната „Златна мечка“ за животно дело на Берлинскиот филмски фестивал. Актерката се вклучи во свеченоста на доделувањето...

Музика 24.01.22 | 09:07

Почесна Златна мечка за Изабел Ипер на Берлиенале

Познатата француска актерка Изабел Ипер ќе ја добие почесната Златна мечка за животно дело на претстојниот Берлински филмски фестивал. Покрај почесната Златна мечка,...

Култура 11.02.19 | 14:17

Зорица Нушева се споменува како фаворит за „Златна мечка“ во Берлин

Првиот филм од Македонија кој се појавува во официјална конкуренција на престижното Берлинале, „Господ постои, името ѝ е Петрунија“, жнее позитивни критики. Зорица...