Ознака: зимски распуст
Македонија 31.12.20 | 08:35

Почнува распустот, наставата продолжува на 21 јануари

Основците и средношколците од денеска се на зимски распуст кој ќе трае до 20 јануари. Наредниот ден учениците ќе ја продолжат наставата од второто полугодие на учебната...

Балкан 27.11.20 | 11:39

Училишниот распуст во Хрватска ќе трае подолго

Како дел од построгите епидемиолошки мерки, кои во Хрватска ќе стапат во полноќ, училишниот одмор е продолжен за седум дена. Училишните одмори за време на Божиќните...

Македонија 25.11.20 | 14:17

Училишниот распуст нема да почне порано

Училишниот распуст нема да почне порано, тоа барање е неаргументирано, изјави денеска на прес-конференција министерката за образование и наука Мила Царовска, одговарајќи...

Македонија 17.11.20 | 09:36

СОНК лаже или Царовска тера инает? Над илјада заболени наставници, но распустот ќе биде кога министерката сака

Нема причина зошто распустот да почне порано и да се крати од наставата, затоа што нема драстичен раст на бројките на позитивни наставници и ученици во училиштата, истакна...

Македонија 13.11.20 | 13:24

Зимскиот распуст за учениците ќе биде во јануари

Школскиот зимски распуст за учениците во основно и во средно образование ќе биде како и секоја година, во јануари, изјави министерката за образование и наука Мила Царовска...

Македонија 20.01.19 | 15:43

Продолжен зимскиот распуст за сите ученици

Владата на Република Македонија попладнево донесе итна мерка за продолжување на зимскиот распуст за два дена, односно заклучно со 22 јануари (вторник), поради континуирано...

Македонија 24.12.18 | 17:54

Зимскиот распуст ќе важи и за наставниците

Министерството за образование и наука ги извести директорите на основните и средните училишта со донесената препорака да ги ослободат од работа наставниците и другите...