Ознака: земјоделски производи
Економија 16.08.21 | 13:12

Пад има кај житата, добитокот, живината и јајцата: Намален откупот и продажбата на земјоделски производи

Oткупот и продажбата на земјоделски производи во вториот квартал годинава изнесува 2.573.092.000 денари и во однос на истиот период од претходната година е намален за 1,4 проценти. Кај...

Економија 15.02.21 | 15:03

Пад од над 22%: Намалени откупот и продажбата на земјоделски производи

Oткупот и продажбата на земјоделски производи во четвртото тримесечје од 2020 година изнесува вкупно 6.118.213.000 денари, што е намалување за 22,4 отсто во однос на истиот...

Економија 06.04.20 | 13:49

МЗШВ отвори електронска адреса за понуда и побарувачка на земјоделски производи

Со цел поефикасно функционирање на апликацијата „Понуда-Побарувачка“ и полесна достапност за земјоделците и стопанствениците, Министерството за земјоделство, шумарство...