Ознака: земјиште
Скопје 23.03.22 | 18:16

Сопствениците на парцелите кај Треска: Нашите приватни имоти се легално купени

Ние сопствениците на приватните имоти во напуштениот индустриски капацитет „Треска“ во општина Центар, остро реагираме на изнесените невистини и обвинувања од страна...

Скопје 23.03.22 | 18:02

Општина Центар контра Шанса за Центар: Не е продавано земјиште кај „Треска“надвор од законот

Општина Центар ги отфрла тврдењата искажани на прес-конференцијата од страна на „Шанса за Центар“. Тие по секоја цена се обидува да ја дефокусира јавноста обвинувајќи...

Македонија 10.03.22 | 12:41

Ивановски: Општина Центар продаде за 7 евра по м2 државно земјиште спроти зградата на Нова Македонија

Старите навики тешко се искоренуваат. Па така градоначалниците на СДСМ во општина Центар поддржани од власта на СДСМ поточно министерството за транспорт и врски плус...

Скопје 28.08.20 | 21:33

Реагира одбраната: Ниту еден орган не утврдил било каков проблем со купопродажбата на земјиштето за т.н „Шпански скали“

Од одбраната на дел од обвинетите во предметот познат во јавноста под името ,,Шпански скали” реагираат на натписите во дел од медиумите, а поврзани со изјавите на некои...

Економија 25.10.19 | 15:32

Во Катастарот впишани 76 проценти од 156 илјади хектари државно земјиште без имотен лист

Агенцијата за катастар на недвижности најави дека до крај на годината ќе го впише целосно државниот имот за кој е утврдено дека нема имотен лист, а кој на крајот на минатата...

Скопје 01.09.19 | 21:52

Екрем Јакупи донирал земјиште пред 4 месеци во општина Сарај, а училиштето уште го нема

Основното училиште кое требаше да се изгради во Паничари, општина Сарај сеуште не мрднало од мртва точка иако Екрем Јакупи пред четири месеци донирал сопствено земјиште...

Економија 07.06.19 | 12:24

Склучени 318 договори за државно земјоделско земјиште до три хектари

Почнува склучувањето на договорите за јавниот повик за доставување понуди за давање под закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост до три хектари. Вкупно...