Ознака: зелен сертификат
Свет 13.04.21 | 15:19

Ќе има три вида „ковид пасоши“, а ЕУ ќе биде обврзана да прифаќа и вакцини што не се одобрени од ЕМА

Дигиталните зелени сертификати кои треба да станат оперативни во ЕУ до почетокот на летото, ќе бидат издадени за сите вакцини против Ковид-19, а такви ковид пасоши ќе...

Свет 26.03.21 | 09:45

ЕП ја забрзува постапката – до лето се можни дигиталните зелени сертификати

Мнозинството европратеници вчера изразија поддршка за брзо воспоставување на дигиталниот зелен сертификат, што за цел го има олеснувањето на слободно и безбедно движење...

Свет 19.03.21 | 10:17

ЕУ ја договори употребата на Ковид пасоши: Ова се деталите за „дигиталниот зелен сертификат“

Пасошот за вакцинираност против Ковид-19, односно „дигитален зелен сертификат“ што треба да го олесни патувањето и секојдневието веќе псотои во Израел, а ЕУ најви дека...