Ознака: зелен пасош
Свет 15.10.21 | 09:30

Во Италија од денеска е задолжителен зелен пасош за сите вработени

Од денес во Италија зелениот пасош е задолжителен на сите работни места во Италија. Досега беше задолжителен на сите затворени места, како и во училиштата и за патување,...

Македонија 23.08.21 | 10:04

Не тргнувајте на пат без да проверите дали вашата вакцина важи – со македонскиот „зелен пасош“ сепак не може да патувате секаде

Со македонскиот „зелен пасош“, сепак, не може да патувате секаде. Документот кој е потврда за целосна имунизација и кој важи за патување во Европа, не значи и гаранција...

Свет 09.06.21 | 14:26

Од 1 јули во ЕУ со зелен пасош

Европскиот парламент одобри воведување на дигитални сертификати на ЕУ дека некое лице е вакцинирано, има нов негативен резултат од ПЦР тест или има прележано ковид-19,...

Здравје 21.05.21 | 20:23

Македонските граѓани вакцинирани во други држави ќе можат да добијат зелен пасош во земјава

Македонските граѓани вакцинирани во други држави ќе можат да добијат зелен пасош во земјава. Ова важи и за сите кои се вакцинираа во Србија, но потребно е да ги примат...

Македонија 21.05.21 | 18:39

Со регистрација со број на пасош на е-Управа вакцинираните во Србија ќе добијат српски зелен дигитален сертификат

Околу 15.000 македонски државјани кои се вакцинираа против ковид-19 во Србија, ќе можат да добијат српски зелен дигитален сертификат, јави дописникот на МИА од Белград. Директор...