Ознака: зелен град
Свет 01.07.21 | 19:11

Париз ќе стане зелена метропола: 140.000 паркинг места ќе бидат претворени во градина и паркови

Елисејските полиња, најпозната улица во Париз, ќе стане градска градина, откако надворешните ленти ќе бидат претворени во зелени површини, а улицата ќе биде значително...

Скопје 14.02.20 | 10:44

Шилегов има визија за Скопје како зелен град

 Во мојата визија Скопје го гледам како зелен град со многу повеќе внимателно распоредени зелени површини, повеќе функционални јавни простори, сообраќај планиран на...

Калеидоскоп 10.12.19 | 16:25

Штип аплицира да биде првиот Зелен град во земјава

Општина Штип, Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип и Центарот за развој на Источно – планскиот регион заеднички ќе аплицираат до Зелениот фонд на ФАО за намалување...

Скопје 27.06.19 | 13:49

ЕБОР: Скопје и Тирана стануваат еколошки градови

Главните градови на Македонија и Албанија активно бараат нови начини да станат позелени, преку подобрување на квалитетот на воздухот и водата, почисто централно затоплување,...