Ознака: здравствено осигурување
Здравје 04.08.19 | 09:06

Граѓаните разочарани од здравството – дополнително се осигуруваат за услуги во приватните болници

Сè повеќе граѓани во земјава се одлучуваат за полиси за здравствено осигурување што им овозможуваат да ги користат услугите во приватните здравствени установи. За...

Здравје 12.07.19 | 18:03

Студентите без здравствено осигурување преку летото

Студентите во лето остануваат без здравствено осигурување. Доколку се разболат или имаат потреба од хирурска интервенција мора да платат приватно за терапијата или...

Македонија 04.07.19 | 19:50

МНР демантира: Платата за јуни беше исплатена вчера

Министерството за надворешни работи ги демантира информациите кои ги објави денеска ВМРО-ДПМНЕ, дека наводно трет месец на македонските дипломати, амбасадорите, целата...

Македонија 04.07.19 | 13:38

Вработените во МНР и дипломатите три месеци немаат здравствено осигурување, а земаат плата

Трети месец македонската дипломатија не е здравствено осигурана. Трет месец, македонските дипломати, амбасадорите, целата дипломатија, службите, вработените во ДКП-ата,...

Здравје 15.12.18 | 14:50

И лекарите си плаќаат за прегледи, Филипче не им плаќа здравствено?

Здравственото осигурување на докторите на Медицинскиот факултет во Скопје веќе две недели не им е покриено, јавува Здравство.мк, па лекарите кои имаат потреба од лекови...