Ознака: закуп на земјоделско земјиште
Економија 15.07.22 | 10:27

Истекува рок за поднесување барање за закуп на земјоделско земјиште над 3 хектари

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) потсетува дека на 21 јули истекува рокот на кој земјоделците може да аплицираат за двата јавни огласи...

Економија 25.05.22 | 21:15

Владата дава под закуп земјиште за лешник, маслинарници, оранжерии…

На денешната седница Владата на Република Македонија ја донесе Одлуката за давање на согласност на два јавни оглас за давање во закуп на земјоделско земјиште...

Економија 23.04.22 | 18:23

СДСМ: Нови 5722 хектари земјоделско земјиште за храна и стратешки култури

СДСМ како одговорна партија презема мерки за зголемување на земјоделското произвдство во време на глобална економска криза и недостиг на основните прехранбени продукти...

Економија 02.02.22 | 17:00

Земјоделското земјиште распределено кај вистинските земјоделци, вели министерот

Денеска, во Прилеп, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски, заедно со заменик-министерот Трајан Димковски, ги доделија првите договори...

Економија 24.01.22 | 18:06

МЗШВ: Јавните повици се поништени поради правично и законито доделување на земја

Министерствотo за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) најостро ги демантира сите информации изнесени од Цветан Трипуновски од ВМРО-ДПМНЕ, во врска со поништувањето...