Ознака: загаден воздух
Свет 30.12.18 | 16:52

Во Милано ќе се садат 3 милиони дрвја за да се намали загадувањето на воздухот

Милано е една од европските модни престолнини што се карактеризира со сивило не само од неокласичните камени градби, туку и со сивило на небото поради загаденоста на...

Здравје 25.12.18 | 14:52

Вкупно 1.600 луѓе во Македонија годишно умираат од загаден воздух (видео)

Промотивен видео запис со мотото „Ти имаш право на чист воздух, ќе преземеш ли нешто?“ изработија Екоактивистите – Движење за чист воздух и првата детска амбасада...

Македонија 25.12.18 | 14:25

И за новата година Дураку и Макрадули имаат „план за чист воздух“

Министерот за животна средина и просторно планирање Садула Дураки на денешната средба со новинарите информира дека од буџетот за 2018 година се реализирани 95 отсто. Дел...

Скопје 23.12.18 | 16:23

Славева: Загаденоста во Скопје бележи рекорди, а Владата и Макрадули се кријат

Скопје се гуши. Загаденоста во Скопје бележи рекорди, а Владата и ресорниот заменик министер за животна средина, Јани Макрадули се кријат, иако пред изборите ветуваа...

Здравје 17.12.18 | 23:10

Загадениот воздух штетно влијае и на бубрезите

Загадувањето на воздухот, според последните истражувања во САД, може да го зголеми ризикот од хронични болести на човечките органи, меѓу кои и бубрезите. Тимот од научници...