Ознака: втори јануари
Сервиси 01.01.19 | 19:16

Што ќе правите утре, ќе правите цела година

На 2 јануари се празнува Свети Игњат, ден за кој се верува дека е одлучувачки за тоа што ќе ви се случува во текот на целата година. Постои верување дека она што ќе го правите...

Здравје 28.12.18 | 09:29

Министерство за здравство: Втори јануари е работен ден во јавното здравство

Министерството за здравство, информира дека втори јануари 2019 година ќе биде работен ден за вработените во јавните здравствени установи во Република Македонија, со...

Македонија 27.12.18 | 12:36

На 2 јануари градинките ќе работат со дежурства

Министерството за труд и социјална политика велат дека градинките ќе работат по принципот на дежурства, со оглед на тоа дека Владата препорачува, а не обврзува овој...

Македонија 27.12.18 | 11:21

Граѓаните ја „подбраа“ Владата за втори јануари: Немаме сите „баба-сервис“, што е со нас од приватниот сектор?

-Дали имате сознанија дали градинките ќе работат на втори јануари? Како родители кои работат во приватен сектор и ќе работиме на тој ден ќе се снајдат за чување на своите...