Ознака: возраст
Македонија 22.12.20 | 13:41

Минатата недела 30% од заразените биле на возраст над 60 години, а 54% од 30 до 60 години

ИЈЗ го објави неделниот извештај за состојбата со коронавирусот со кој може да се забележи намалување на бројот на позитивни случаи, но и намалување на бројот на тестирани. Според...

Македонија 24.11.20 | 10:15

Речиси 40% од заразените изминатата недела се на возраст од 30 до 49 години

Според неделниот извештај на Институтот за јавно здравје за периодот од 16 до 22 ноември 2020 година се регистрирани 7.486 нови позитивни случаи од 35 градови во државата со...

Македонија 06.11.20 | 16:08

Од 18 до 74 години е возраста на новите позитивни во Тиквешијата

Во последните 24 часа се регистрирани 31 случаи на корона вирус во Тиквешијата, од кои 16 во Кавадарци, осум во Неготино, пет во Росоман и две во Демир Капија. Како што информираат...

Македонија 08.10.20 | 11:08

Најголемо зголемување на заразени со Ковид-19 се бележи во возрасните групи од 20-29 години

Последниот извештај на Институтот за јавно здравје за периодот од 28 септември до 4 октомври бележи зголемување на бројот на новорегистрирани случаи, при што најголемо...

Здравје 24.02.20 | 22:32

Kолку e опасен коронавирусот според возраст и пол?

Колку личноста е повозрасна, толку и шансите се поголеми коронавирусот да биде фатален. Досегашните податоци на смртни случаи од коронавирусот покажуваат дека 14,8 отсто...

Здравје 06.03.19 | 09:43

Каква храна треба да јадете според вашата возраст?

Важно е исхраната да биде синхронизирана со возраста. Потребите на телото не се исти во секоја возраст. Правилната исхрана е темел на здрав начин на живот и затоа мора...