Ознака: волонтери
Свет 25.03.20 | 10:50

Велика Британија: Над 158.000 волонтери во борба со коронавирусот

Повеќе од 158.000 лица се приклучија на списокот на волонтери, за да му помогнат на британскиот здравствен систем да се бори со коронавирусот. Претходно, Владата на Велика...

Калеидоскоп 12.02.20 | 22:44

Шума посветена на Калина и Александар

Десетина волонтери, вљубеници во природата од еколошката групација „Зелена сила“, засадија 400 садници бреза, чемпрес, јавор, јасен и бел бор, донација од ЈП „Македонски...

Здравје 21.10.19 | 12:42

Волонтерите од Црвен крст за 10 дена им помогнале на повеќе од три илијда лица полесно да се снајдат на Клиника

Министерството за здравство информира дека успешно функционира проектот во соработка со Црвениот крст во кој волонтерите им помагаат на пациентите полесно да се снајдат...

Здравје 12.10.19 | 14:31

Пациентите имаат бенефит од проектот со кој волонтери им помагаат полесно да се снајдат низ Клинички

Од минатата недела во Клиничкиот центар функционира проектот што Министерството за здравство го работи заедно со Црвениот крст, во кој волонтерите им помагаат на пациентите...

Здравје 03.10.19 | 11:30

Волонтери на Црвен крст ќе им помагаат на пациентите да се снајдат во Клинички центар

Од денеска, 15 волонтери ќе помагаат за полесно снаоѓање на пациентите во Клиничкиот кампус „Мајка Тереза“ во Скопје. Проектот се спроведува во соработка со Министерството...