Ознака: водостој
Сервиси 25.02.22 | 14:37

Зголемен водостојот на Охридското Езеро, но се уште е за девет сантиметри понизок од просекот

По првичното зголемување за два сантиметра од пред два дена, денеска повторно е зголемен водостојот на Охридското Езеро но сега за еден сантиметар, додека нивоата на...

Сервиси 08.02.22 | 11:52

Зголемен водостојот на Охридското Езеро

За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а нивоата на другите две природни езера се исти како вчера, покажуваат резултатите од последните мерења...

Сервиси 05.01.22 | 11:08

Преспанското Езеро под апсолутниот минимум

За еден сантиметар е зголемен водостојот на Охридското Езеро, а нивоата на другите две природни езера во земјава се исти како вчера. Согласно последните хидролошки...

Калеидоскоп 22.12.21 | 11:20

Охридското Езеро со намален водостој

За еден сантиметар е намален водостојот на Охридското Езеро, а нивоата на другите две природни езера во земјава се исти како вчера. Сепак, и со последните мерења направени...

Сервиси 30.11.21 | 10:35

Зголемени водостоите на Охридското и Преспанското Езеро

За два сантиметра е зголемен водостојот на Охридското, а за еден на Преспанското Езеро, додека нивото на Дојранското Езеро е исто како вчера, покажуваат резултатите...

Економија 18.11.21 | 10:57

Намален водостојот на Преспанското Езеро

За еден сантиметар е намален водостојот на Преспанското Езеро, а нивоата на останатите две природни езера во земјава се исти како вчера, покажуваат резултатите од последните...

Економија 04.11.21 | 12:05

Намален водостојот на Преспанското, а зголемен на Охридското Езеро

За еден сантиметар е намален водостојот на Преспанското Езеро, а за исто толку е зголемен на Охридското, додека нивото на Дојранското Езеро е исто како вчера, покажуваат...

Сервиси 26.10.21 | 10:49

Се приближува до дозволениот минимум: Водостојот на Охридското Езеро е 15 сантиметри под просекот

За еден сантиметар е намален водостојот на Охридското Езеро, а нивоата на двете други природни езера во земјава се исти како вчера, покажуваат резултатите од последните...

Сервиси 08.10.21 | 11:30

Водостојот на езерата и реките расте, но е под просекот

Водостоите на две од природните езера и на речиси сите реки во земјава се зголемени во споредба со вчера, покажуваат резултатите од последните мерења направени од Управата...

Македонија 01.10.21 | 11:51

Водостојот на Преспанското Езеро е 17 сантиметри под апсолутниот, на Охридското четири сантимтери над дозволениот минимум

И покрај интензивните врнежи во последниот период, водостоите на речиси сите реки во земјава се далеку под октомврискиот просек. Според денешните хидролошки мерења,...

Сервиси 20.08.21 | 10:54

Намален водостојот на Охридското и Преспанското Езеро

Водостојот на Охридското и на Преспанското Езеро е намален за по еден сантиметар во споредба со вчера, а нивото на Дојранското Езеро е исто со вчерашното, покажуваат...

Калеидоскоп 10.08.21 | 12:17

Намален е водостојот на природните езера во Македонија

Водостојот на трите природни езера во земјава е намален во споредба со вчера. Според последните податоци од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР), нивото на Дојранското...

Сервиси 13.07.21 | 10:57

Намален водостојот на Дојранското и Охридското Езеро

Водостојот на Дојранското Езеро е намален за два, а на Охридското Езеро за еден сантиметар во споредба со вчера, покажуваат последните мерења направени од Управата...

Македонија Сервиси 03.02.21 | 22:30

Намалено нивото на Охридското Езеро

Водостојот на Охридското Езеро е намален за еден сантиметар, а нивоата на другите две природни езера во земјава се исти како во текот на вчерашниот ден. Последните мерења...

Економија 12.01.21 | 19:06

Преспанско Езеро зголемено за 14 сантиметри

Од почетокот на 2021 година, Преспанско Езеро се зголемило за 14 сантиметри и сега е на ниво 842.36. Веста за зголемување на нивото на езерото, на Фејсбук ја сподели градоначалникот...

Скопје 11.01.21 | 23:44

Водостојот на Вардар во Скопје за три часа се зголемил 15 сантиметри

Од последните информации добиени од хидролошките набљудувачи, насекаде имаме високи водостои, надпросечни за овој дел од годината, со опасност од локални излевања....

Сервиси 10.11.20 | 14:48

Нивото на езерата и натаму под просекот, продолжува неповолната хидролошката состојба

Нивото на Охридското Езеро денеска е на котата 693,13 метри, што е само три сантиметри над дозволениот минумум утврден на 693,10 метри надморска височина. Причина за нискиот...

Сервиси 21.09.20 | 10:46

Водостоите на реките под септемврискиот просек, езерата не бележат поголеми промени

Повеќето реки во земјава кај кои денеска се извршени хидролошки мерења, покажуваат пад на нивоата под просекот за септември. Според УХМР, драстични намалувања бележат...

Македонија 01.03.20 | 23:16

Кој и зошто го остава да умре Дебарско Езеро?

По алармантната состојба со Преспанското Eзеро, загрижувачка е и сликата на вештачките акумулации во земјава, кои полека и сигурно ја губат водата. Едно од нив е и Дебарско...