Ознака: владимир божиновски
Македонија 07.07.20 | 15:59

Божиновски: Оние кои што не сакаат да кажат за кого би гласале најчесто се определуваат за опозицијата

Анектираните граѓани кои не сакаат јавно да кажат за кого би гласале на престојните избори се најверојатни гласачи. Поголемиот дел од нив што ќе излезат да гласаат се...

Македонија 12.05.20 | 20:17

Божиновски: без присуство на странски набљудувачи, наместо нов парламент може да дојде до нова политичка криза

Според аналитичарот Владимир Божиновски избори мора да има, но доколку постои одреден ризик од пренесување на пандемијата Ковид-19, тоа би било недозволиво. И затоа,...

Македонија 03.03.20 | 15:08

Божиновски: Датумот нема да влијае за кого граѓаните ќе гласаат на 12 април

Дали Република Македонија ќе добие датум за влез во ЕУ или не, не е важно, според Владимир Божиновски од ИПИС, затоа што граѓаните на Република Македонија ќе одлучат...

Македонија 21.02.20 | 22:43

Божиновски: Смешно е власта да протестира сама против себе

Смешно е власта да протестира сама против себе истакна политичкиот аналитичар Владимир Божиновски на телевизија „Алфа“ коментирајќи го „Маршот за правда на СДСМ“....

Македонија 24.12.19 | 13:35

ВМРО-ДПМНЕ во предност пред СДСМ со 7-10 пратеници

Последната анкета во која ВМРО-ДПМНЕ има значителна предност пред СДСМ е реална слика за случувањата во Македонија во последниот период и за разочарувањето кое се чувствува...

Македонија 25.09.19 | 21:26

Божиновски: На власта не ѝ одговараат предвремени избори, знаат дека ќе изгубат

Ако сметаше дека има и најмала шанса да победи на избори, ќе ги распишеа уште минатата година, вели политичкиот аналитичар Владимир Божиновски. Божиновски во денешната...