Ознака: Влада Урошевиќ
Култура 12.10.21 | 08:58

Промоција на „Viola arsenica; белешки за поезија“ од Влада Урошевиќ

Вечерва во 21 часот во Младинскиот културен центар ќе се одржи промоција на книгата „Viola arsenica; белешки за поезијата“ од Влада Урошевиќ. Промоцијата се одржува во рамки...

Култура 11.10.21 | 12:03

Промоција на книгата „Viola arsenica; белешки за поезија“ од Влада Урошевиќ

Утре, на 12 октомври со почеток во 21 часот во Младинскиот културен центар ќе се одржи промоција на книгата „Viola arsenica; белешки за поезијата“ од Влада Урошевиќ. Промоцијата...

Култура 03.09.21 | 14:03

Почесното „Антево перо“ доделено на академик Влада Урошевиќ

Организациониот одбор на Меѓународната поетско културна манифестација „Анте Поповски – Антево перо“ посветена на македонскиот книжевен великан Анте Поповски...

Култура 09.08.21 | 10:38

„Viola arsenica; белешки за поезија“ -нова книга од академик Влада Урошевиќ

Издавачката куќа „Готен“, во соработка во Македонската академија на науките и уметностите ја објави книгата „Viola arsenica; белешки за поезија“ од Влада Урошевиќ. Станува...

Култура 27.09.19 | 09:46

Романот „Маџун“ од Влада Урошевиќ е избран за национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика“

Романот „Маџун“ на академик Влада Урошевиќ е избран за годинашен национален претставник на меѓународната книжевна награда „Балканика“, одлучи жири комисијата. Станува...

Култура 23.08.19 | 10:19

Поетски портрет на Влада Урошевиќ на СВП: Тоа што ја одржува во животот поезијата е – отпорот!

Во рамките на програмата на Струшките вечери на поезијата, вчера на истекот на реката Дрим се одржа поетски ппретставување на акад. Влада Урошевиќ, чиј промотор беше...

Култура 24.01.19 | 15:35

Промоција на романот „Маџун“ од Влада Урошевиќ

„Маџун“ – најновиот роман од македонскиот истакнат писател Влада Урошевиќ во издание на издавачката куќа „Магор“, ќе биде промовиран вечер во Кино Култура. Професор...

Култура 22.01.19 | 13:07

Промоција на романот „Маџун“ од академик Влада Урошевиќ

На 24.01.2019 (четврток), со почеток од 19 часот, во Кино Култура, ќе се одржи промоција на најновиот роман „Маџун“ на еден од најзначајните македонски писатели, академик...