Ознака: Весна Мојсова Чепишевска
Култура 07.06.21 | 15:07

Отворање лекторат по македонски јазик во Анкара, една од темите на средбата Пендаровски- Весна Мојсова – Чепишевска

Претседателот Стево Пендаровски денеска ја прими д-р Весна Мојсова – Чепишевска, директорка на Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура...

Култура 31.03.21 | 13:17

По повод Светскиот ден на детската литература, онлајн-разговор со професорката Весна Мојсова-Чепишевска

По повод Светскиот ден на литература за деца, на фејсбук-страницата на издавачката куќа „Арс Ламина“, на први април (четврток) во 19 часот ќе се одржи разговор со професорката...

Култура 09.06.20 | 09:38

Промоција на „101 живот” од Весна Мојсова Чепишевска

Во паркот пред КИЦ-Скопје на 9 јуни, со почеток од 12:00 часот ќе се одржи промоција на книгата „101 живот” од Весна Мојсова Чепишевска. Книгата ќе ја промовираат Кристина...