Ознака: Весна Јаневска
Македонија 13.10.21 | 21:48

Јаневска: Царовска од врата на врата, очигледно нема друга работа, во образование се и е средено

Мила Царовска од врата на врата. Очигледно нема друга работа, во образование се’ и’ е средено. Толку ја сака земјата, толку ги сака децата! Едно е сигурно, многу ја...

Македонија 12.10.21 | 13:16

Јаневска до неопределените: Дајте ѝ го гласот на Котлар за да видите дека може и поинаку

Од различна партија, но со иста визија. Жени, професорки, центарки. Професорката Весна Јаневска, претседателка на Комисијата за образование и наука на ВМРО-ДПМНЕ, силно...

Македонија 10.10.21 | 11:45

Маката и радоста нè зближуваат, а не политичкото инсистирање на „сите“ за сметка на Македонците

Учебници нема за сите одделенија, а особено нема за четврто одделение, каде што требаше да се спроведе реформа и децата да добијат дигитални учебници. Наместо дигитални...

Македонија 09.10.21 | 08:05

Власта тера кампања насмеано и весело, арогантно го нуди најдоброто, наместо да се подготвува за новиот бран

Ако треба да избереме што е најважно за нашите деца, ќе речеме прво здравјето, па образованието. Така и ќе го започнеме и овој разговор со Весна Јаневска, претседателка...

Скопје 01.10.21 | 22:35

Јаневска за секс кампот: Kој ја контролира работата на невладините организации?

Весна Јаневска од ВМРО-ДПННЕ  на Фејсбук коментира за случајот што ја потресе јавноста , а тоа е секс кампот во близина на Скопје. Таа прашува неколку прашања:  Kој ја...

Македонија 29.09.21 | 23:32

Јаневска до младите: Одберете промени и проекти, одберете нова генерација политичари и заедно со нив создадете нова иднина

Моја пријателка, професорка, носеше група на студентска размена во западно европска земја. Вели дека во струката биле одлични, некогаш нешто послаби, некогаш подобри....

Македонија 25.09.21 | 12:05

Весна Јаневска: Кое е тоа човеково „јас“ кое на прашањето дали ќе се брише „бугарски“ одговара: Јас моите деца не ги учам никого да мразат

Премиерот Зоран Заев застана во одбрана на ставот од учебниците и спомениците да се избрише зборот бугарски а да остане само фашистички окупатор со изјава која предизвика...

Македонија 22.09.21 | 20:58

Весна Јаневска: Се прашувам зошто насилиево не е приоритет?

Супер, одлично, немам ништо против. Само, да прашам, дали има некое проектче, да се потроши некоја паричка за да ги научиме да не се бодат со ножеви во автобуси, на училиште...

Колумни 16.09.21 | 16:46

Блескаме ли?

Весна Јаневска Министерката за образование и наука објавува ексклузивна и особено значајна вест за образованието во Македонија, обзнанувајќи дека во училиштето „Димитар...

Македонија 04.09.21 | 09:45

Што учат децата од новиот учебник по историја: „Илинденското востание било многу важно зашто во него не се бореле само Македонците“

Сѐ што до сега сум кажала во врска со образованието е решливо, ќе го средиме, освен потрошените пари, се разбира, вели проф. Весна Јаневска. Ќе испечатиме учебници, додава...

Македонија 02.09.21 | 16:36

Централната комисија за образование и наука на ВМРО-ДПМНЕ на дело: За да можеме да направиме интервенции во образовниот хаос!

Централната комисија за образование и наука на ВМРО-ДПМНЕ на дело. За да можеме да направиме интервенции во образовниот хаос, затоа што најголем дел од училиштата се...

Македонија 30.08.21 | 23:07

Весна Јаневска ја прашува Царовска: Kој кого лаже?

Професорката Весна Јаневска на Фејсбук ја прашува министерката Царовска кој кого лаже за почетокот на наставата во Битола. Јаневска вели дека неколку училишта во Битола...

Македонија 26.08.21 | 23:18

Проф. д-р Јаневска: За овие ли училишта зборува Царовска или свесно не ја кажува вистината?

Професор д-р Весна Јаневска со фотографии од реалната состојба во која се наоѓаат голем број училишта во Македонија и одговори на министерката за образование, Мила...

Македонија 25.08.21 | 21:58

Весна Јанеска ја запраша Цароска како ќе ги реши проблемите на 6 дена пред стартот на учебната година

Продолжуваме со образование и прашањата на кои се’ уште нема одговори, напиша на својот фејсбук профил доктор Весна Јаневска. 1. Знае ли министерката дека се крши...

Македонија 23.08.21 | 18:26

Јаневска: Подготвени ли се училиштата за прием на ученици со попреченост и имаат ли сите училишта комплетен инклузивен тим?

Проф. Весна Јаневска, член на Комисијата за образование на ВМРО-ДПМНЕ, на својот фејсбук профил напиша: Продолжуваме со образование и прашањата на кои се’ уште нема...

Македонија 19.08.21 | 17:55

Јаневска за одговорот на Апасиев: Прашањето – неодговорено, понудата – дадена, одговорот – виц

Весна Јаневска од ВМРО-ДПМНЕ го критикува одговорот на Апасиев и одбивањето на соработката што му ја понуди лидерот Мицкоски. Прашањето – Неодговорено, Понудата...

Колумни 18.08.21 | 20:22

Исто решение за настава и за тие од Пехчево, каде нема вирус, и за тие од Тетово?

Весна Јаневска Министерката Мила Царовска соопшти дека учениците оваа учебна година ќе следат настава со физичко присуство. Се согласувам дека физичкото присуство...

Македонија 16.08.21 | 21:26

Jаневска за девојчето што не одела на работа, а земала 1.000 плата: Таа не разбира дека да примаш плата, а да не работиш е грабеж

Весна Јаневска на Фејсбук се осврнува на случајот што ја револира македонската јавноста за девојката што јавно призна дека одела не одела на работа а примала 1000 евра...

Македонија 13.08.21 | 09:42

Весна Јаневска: Два едноставни документи не се способни да усогласат

Проф. д-р Весна Јаневска на својот фејсбук профил се осврна на МОН и проблемите околу почетокот на новата учебна година. Се навраќам на образованието и работата на МОН. Во...

Македонија 09.08.21 | 21:19

Што беше тоа систем: Не е до пожарникарите, системот е нефункционален

Професорката Весна Јаневска сочувствува со положбата на пожарникарите на кои им е ускратено професионално да се реализираат затоа што нема систем во кој би функционирале....