Ознака: Васко Ташковски
Култура 20.01.22 | 12:42

Изложбата на академик Васко Ташковски во Даут пашин амам ги сруши рекордите на посетеност

Изложбата на академик Васко Ташковски во Националната галерија, во објектот Даут пашин амам ги сруши рекордите на посетеност. Во пандемски услови изложбата ја виделе...

Култура 13.12.21 | 10:32

Продолжена изложбата на Васко Ташковски во Даут-пашин амам до 15 јануари

Ретроспективната изложба на Васко Ташковски во Даут-пашин амам поради големиот интерес на публиката ќе може да се погледне до 15 јануари, соопштуваат од Националната...

Култура 20.10.21 | 13:33

Ретроспектива на академик Ташковски во Даут-пашин амам

Националната галерија ќе ја претстави ретроспективната изложба на академик Васко Ташковски, водечки претставник на надреализмот, фантастичното сликарство, еколошките...

Култура 19.06.19 | 18:24

Промоција на книгата „Прозни записи“ од Васко Ташковски

На 20 јуни (четврток) 2019 година во 12 часот, во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ од Скопје, ќе се одржи промоција на книгата „Прозни записи“ од Васко...