Ознака: уредба на Влада
Македонија 16.06.20 | 08:45

Владата донесе Уредба за изборите на 15 јули: Ќе се гласа до 21 часот, кампањата ќе трае 20 дена

Владата на синоќешната 68. седница ја донесе Уредбата со законска сила за прашања поврзани со изборите за пратеници во Собранието на Република Македонија на...

Македонија 07.05.20 | 10:50

Дали Владата ќе ја послуша: Венецијанска комисија препорачува уредбите да престанат да важат по вонредната состојба

Венецијанската комисија препорачува сите земји кои имаат вонредна состојба и каде Владата наместо Собранието носи уредби со законска сила, тие да престанат да важат...

Здравје 22.04.20 | 21:28

Задолжителна самоизолација при тестирање за присуство на коронавирус КОВИД-19

Денеска е донесена и Уредба со законска сила за задолжителна самоизолација при тестирање за присуство на коронавирус КОВИД-19. Според оваа уредба, сите домашни и странски...

Економија 19.04.20 | 16:55

Пензионерите во 4 групи ќе си ги подигаат пензиите од банка

Априлските пензии ќе бидат исплатувани по групи. Пензионерите кои немаат картички ќе бидат поделени во четири групи, според висината на примањата. Целта е да се избегнат...