Ознака: упоз
Економија 11.08.21 | 20:51

Исплата на К-15 во јавната администрација прекина кога се распишаа локалните избори, но УПОЗ не отстапува и од исплата за лани

Од Синдикатот на УПОЗ информираат дека исплата на К-15 прекинала кога се распишаа локалните избори, па оние кои не го добиле, треба да чекаат да завршат изборите. Претседателот...

Македонија 28.07.21 | 13:32

УПОЗ и КСС: Од корумпирана власт се раѓа корумпирана администрација

По вчерашната изјава на премиерот Зоран Заев дека нема корупција во високите ешалони на власта, односно дека таа е детектирана кај административните службеници, со...

Македонија 15.06.21 | 16:23

УПОЗ бара покачување и на платите на вработените во судовите, а не само на судиите

Синдикатот на УПОЗ денеска со соопштение реагира на вчерашната најава за зголемување на платите на судиите при што посочува дека немаат ништо против тоа, но оти сметаат...

Македонија 30.09.20 | 12:04

УПОЗ бара итно повлекување на одлуката за фиксно работно време

Синдикатот на УПОЗ бара итно повлекување на одлуката за фиксно работно време бидејќи, според нив, тоа е спротивно на Гранскиот колективен договор потпишан на почетокот...

Економија 06.02.20 | 14:29

Манчевски тврди дека не е предизборен маркетинг: 17.700 административци ќе добијат К-15, потпишан Колективниот договор

Флексибилно работно време, исплата на регрес за годишен одмор, дневници за службено патување, платено отсуство заради лични и семејни околности, плата за време на годишен...

Македонија 11.10.19 | 13:52

Ако не успеат преговорите помеѓу УПОЗ и Министерството, синдикалците најавуваат штрајк

Синдикатот на Управата, правосудни органи и здруженија на граѓани (УПОЗ) и Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) вчера ги продолжија преговорите...

Економија 17.09.19 | 12:41

Предложен нов начин на пресметка на платите во администрацијата

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани (УПОЗ) денеска предложи нов начин на пресметка на платите во администрацијата, според...

Македонија 16.01.19 | 12:56

Седумчасовен работен ден и прогласување на 2 јануари и 2 мај за празници

Иницијатива за прогласување на 2 јануари и 2 мај за неработни денови, како и воведување на седумчасовен работен ден, ќе поднесе до Владата на Република Македонија Синдикатот...

Економија 26.12.18 | 17:48

Судските службеници ќе добијат додатоци на плата

Во собраниска процедура денеска влезе Законот за судска служба, со кој се регулира правото на судските службеници да добиваат додатоци на плата. Ова е практично исходот...

Економија 25.12.18 | 19:35

Судиите ќе тужат за додатоците на плата, судската администрација ќе штрајкува поради мали плати

Над 500 активни и уште околу 200 пензионирани судии, ќе ја тужат државава, барајќи да им се исплатат ретроактивно додатоците на плата, кои им следувале, но не им биле исплатувани...

Економија 21.12.18 | 21:03

УПОЗ со кривична за Караџоски заради додатоците за плата

Ретроактивниот додаток на платата за септември и октомври од 35 проценти може скапо да го чини Судскиот совет. Синдикатот на УПОЗ најави кривична пријава за претседателот...