Ознака: туристички агенции
Вести 30.09.20 | 11:59

Србија од утре останува без туристички агенции

Од утре, Србија веќе нема да има ниту една туристичка агенција со лиценца за организирање патувања, објави весникот „Новости”. Бидејќи осигурителните компании не сакаат...

Балкан 30.09.20 | 11:37

Од утре во Србија нема да има туристички агенции

Од утре, Србија веќе нема да има ниту една туристичка агенција со лиценца за организирање патувања, објави весникот „Новости“. Бидејќи осигурителните компании не сакаат...

Економија 06.08.20 | 09:25

Туристичките агенции ќе може да се регистрираат на платформата “Дома си е дома“ за користење на ваучер за туризам

Министерството за економија овозможи сите лиценцирани туристички агенции кои сакаат да работат со ваучери за туризам,  да можат дополнително да се регистрираат на...

Економија 26.06.20 | 08:27

Туристичките водичи повторно ќе алармираат за ситуацијата во која се наоѓаат

Туристичките водичи и придружници кои поради ситуацијата со КОВИД-19 неколку месеци не ја извршуваат својата дејност, а голем дел од нив не остваруваат и дополнителни...

Економија 24.06.20 | 14:56

Туристичките агенции се заканија со протест ако не добијат помош од државата

И покрај отварањето на границите, туристичките агенции од земјава велат дека за нив оваа сезона ќе биде многу тешка. Со оглед дека од јули треба да почнат со работа, уште...

Економија 18.06.20 | 13:15

Туристичките агенции се заканија со протест ако државата не им помогне

Целосно отворање на границите, воведување протоколи како во останатите европски држави, неповратна финансиска помош од 500 евра за фирми до пет вработени и од 1.000 евра...

Економија 28.05.20 | 13:59

800 македонски туристички агенции и туроператори пред затворање

Стопанската комора за туризам на Македонија (СКТМ) ја поздравува владината мерка „Ваучер за домашен туризам“, но искажува загриженост ако од нејзината реализација...

Свет 06.05.20 | 08:51

Туристичките агенции во Австрија пред затворање

Иако се приближуваат летните одмори, туристичките агенции во Австрија се соочуваат со затворање. Здружението на австриски туристички агенции (OeРВ) предупредува дека...

Економија 24.03.20 | 10:34

Парадоксално: Заев сака да крати плати, а Владата ги обештетува тие што уплатиле за одмор

Министерот за економија Крешник Бектешки на денешната прес-конференција презентираше ваучери како мерка за заштита на туристичкиот сектор кој е најпогоден од кризата...

Економија 23.03.20 | 09:02

СКТМ: Владата да субвенционира, патниците да добијат ваучер за патување на една година

Не сакаме да предизвикаме паника, туку бараме реално решение за туристичките агенции, бидејќи овој сектор е веќе во колапс, велат од Стопанската комора за турзам на...

Економија 21.03.20 | 12:35

Туристичките агенции бараат Владата да го субвенционира авионскиот превоз

Не сакаме да предизвикаме паника, туку бараме реално решение за туристичките агенции, бидејќи овој сектор е веќе во колапс, велат од Стопанската комора за туризам на...