Ознака: Трајче Чатмов
Култура 09.11.22 | 09:30

Трајче Чатмов од 9 до 30 ноември изложува во Ликовниот салон во Велес

Сликите на македонскиот уметник Трајче Чатмов од 9 до 30 ноември ќе бидат изложени во Ликовниот салон во Велес, по повод Денот на ослободувањето на градот од фашистичкиот...

Култура 30.06.22 | 19:41

Изложбата „Интимно понирање“ од Трајче Чатмов во Куќата на Робевци

Утре во 20 часот, во галеријата во Куќата на Робевци, ќе биде отворена самостојната изложба ,,Интимно Понирање,,од авторот Трајче Чатмов. Ќе бидат изложени 20-тина дела...

Култура 30.06.22 | 11:13

Изложба на Трајче Чатмов во галеријата во Куќата на Робевци

Утре, на први јули, в петок во 20 часот, во галеријата во Куќата на Робевци, ќе биде отворена самостојната изложба „Интимно понирање“ од авторот Трајче Чатмов. Ќе бидат...

Култура 05.05.22 | 12:37

Оставам во уметноста да ме води алтерегото

Во скопската галерија „Ел Греко“ е отворена изложба на дела од Трајче Чатмов на која се претставении дваесеттина слики работени во последната година во техниката...

Култура 02.05.22 | 17:01

Во галеријата “Ел Греко“: Досега неизложени дела на Трајче Чатмов

Сликарството има моќ да учи. Без учење, нема сликарство. Рефлектирањето вон сликарството е утопија. Рефлектирањето во сликарството е историја или повеќе можни истории....

Култура 20.05.21 | 12:04

„Интимно понирање“ – самостојна изложба на Трајче Чатмов во МКЦ

„Интимно понирање“ е насловот на најновата самостојна изложба на ликовниот уметник Трајче Чатмов, која од вечерва, 20 мај, ќе биде отворена за посетителите. Сликарските...