Ознака: тони коњановски
Македонија 23.01.22 | 19:49

Двајца вработени биле во фабриката кога избувнал пожарот, покривот бил пеплосан за 15 минути

Во моментот кога избил пожарот во фабриката „Жито Битола“ имало двајца вработени, кои биле навремено евакуирани и тие се на безбедно, информира градоначалникот на...

Фудбал 14.01.22 | 17:12

Коњановски на средба со фудбалерите и стручниот штаб на ФК Пелистер

Фудбалскиот клуб „Пелистер“ со натежнати бројни проблеми се враќа во 100% сопственост на Општина Битола. Градоначалникот Тони Коњановски и директорот на ЈП Водовод...

Македонија 10.01.22 | 16:46

Донесени заклучоци за преземање на конкретни мерки од страна на општина Битола после вчерашниот земјотрес

На денешниот состанок на општинскиот кризен штаб, беа разгледани двете состојби со кои во моментот се соочува Општина Битола, а беа донесени и конкретни мерки за понатамошно...

Македонија 10.01.22 | 10:26

Утрово ќе заседава Кризниот штаб во Битола

Градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски за денеска во 11 часот закажа состанок на општинскиот кризен штаб во проширен состав. На состанокот главниот акцент...

Македонија 07.01.22 | 13:54

Битолскиот градоначалник за Божик меѓу бездомниците

Градоначалникот на Битола Тони Коњановски ги посети сместувачките капацитети за бездомни лица во надлежност на општинската организација на Црвен крст во Битола. За...