Ознака: Томас кук
Економија 27.09.19 | 19:39

Како падот на „Томас Кук“ ќе се одрази на туризмот во Охридско?

Еден од најпознатите туроператори со филијали и подружници низ целиот свет, британски „Томас Кук“ неодамна прогласи банкрот. Најпогодена земја од регионот е Грција,...

Балкан 24.09.19 | 15:47

Од 250 до 500 милиони евра штета за Грција од банкротот на „Томас Кук“

Меѓу 250 и 500 милиони евра се очекува да биде штетата за туристичките бизниси во Грција од банкротот на „Томас Кук“ според процените на грчката конфедерација за туризам,...

Свет 23.09.19 | 17:32

Пропадна најстарата туристичка агенција во светот – 600.000 туристи останаа заглавени

Стотици илјади туристи останаа заглавени во странски држави, или со откажани аранжмани, по банкротот на најстарата патничка агенција во светот Томас Кук. Нивните хотели...

Свет 23.09.19 | 11:07

Банкротираше една од најголемите туристички агенции, 600.000 патници не знаат како ќе се вратат дома

Најстарата туриристичка агенција во светот „Томас Кук“ пропадна оставајќи стотици илјади патници ширум светот незгрижени, што ќе ја предизвика најголемата мирнодопска...