Ознака: Теона Митевска
Култура 11.05.20 | 14:00

Филмот „Најсреќниот човек“ од Теона Митевска доби финансиска поддршка од Креативна Европа МЕДИА

Македонскиот филм во развој „Најсреќниот човек на светот“ во  продукцијата „Сестри и брат Митевски“, режија на Теона Стругар Митевска доби поддршка од Креативна...

Култура 23.08.19 | 11:02

Новиот филм на Теона Стругар Митевска доби награда за развој на Сараевскиот филмски фестивал

На штотуку завршениот Филмски фестивал во Сараево, новиот проект во развој на Теона Стругар Митевска, “Најсреќниот човек во светот”, кој беше претставен на Синелинк...

Култура 21.07.19 | 10:51

Златна арена за режија на Теона Стругар Митевска

Филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на Теона Стругар Митевска на штотуку завршениот 62 Филмски фестивал во Пула ја доби Златната Арена за најдобра режија. Петочленото...

Филм 02.05.19 | 14:26

„Господ постои името и е Петрунија“ почна да се прикажува во Париз

Медиа деск Македонија соопшти дека филмот на Теона Митевска, „Господ постои името и е Петрунија“ почна да се прикажува во повеќе кино сали во Париз. #Петрунија започна...

Култура 14.03.19 | 13:53

„Господ постои, името ѝ е Петрунија” ќе се прикажува во 28 земји: Прва ќе го види македонската публика вечерва во „Синеплекс“

По огромниот успех на македонскиот филм „Господ постои, името ѝ е Петрунија” на Теона Стругар Митевска на 69-тото издание на престижниот филмски фестивал Берлинале...

Култура 10.02.19 | 14:55

Аплаузи на прес конференцијата во Берлин за екипата на македонскиот филм „Господ постои, се вика Петрунија“

На филмскиот фестивал во Берлин денеска рано, во 9 часот се одржа проекцијата на филмот „Господ постои, се вика Петрунија“ на македонската режисерка Теона Стругар Митевска,...

Култура 30.01.19 | 14:02

Медиа Деск Македонија на „Берлиенале“ 2019

МЕДИА Дескот Македонија информира дека филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ во режија на Теона Стругар Митевска е првиот македонски филм поддржан од МЕДИА и...

Култура 10.01.19 | 13:34

Филмот „Господ постои, името и е Петрунија“ во главна конкуренција на Берлиенале

Агенцијата за филм на Република Македонија на денешната средба со новинарите соопшти дека Македонија за прв пат во историјата на македонската кинематографија ќе земе...