Ознака: Театарот во Скупи
Култура 28.01.20 | 15:44

“Театарот Скупи“ во официјалната програма на фестивалот за археолошки филм „Firenze Archeofilm”

Документарниот филм „Театарот Скупи“ на режисерот Владимир Блажевски е примен во официјалната програма на фестивалот за археолошки филм „Firenze Archeofilm”. Фестивалот...

Култура 31.10.19 | 09:21

Документарниот филм „Театарот Скупи“ со интернационална премиера на фестивал во Роверето

Документарниот филм „Театарот во Скупи“ ја имаше својата интернационалната премиера на 30-то издание на реномираниот Меѓународен фестивал на археолошки филмови, што...

Култура 29.03.19 | 13:43

Премиерно прикажан филмот „ Театарот во Скупи“

Филмот „Театарот во Скупи“, во режија на Владимир Блажевски, ја имаше својата премиера на светскиот ден на театарот, (27 март) во Кинотека на Македонија. „Театарот во...

Култура 26.03.19 | 14:15

Премиера на филмот „Театарот во Скупи“ на Владимир Блажевски

Филмот „Театарот во Скупи“, во режија на Владимир Блажевски, ќе ја има својата премиера на светскиот ден на театарот, 27.03.2019, со почеток во 19 часот во Кинотека. „Театарот...