Ознака: Ташмаруништа
Македонија 02.08.20 | 12:31

ВМРО-ДПМНЕ е кауза која е повеќе од појаничарените јуришници на власта, за чии грешки во минатото му се извинуваме на народот

Ура! За “Афтономна Македонија”!- беа зборовите од Крушевскиот манифест кој е своевидното евангелие на македонското револуционерно дело. Тоа е носечкиот код врз кој...

Македонија 02.08.20 | 12:29

Илинденците и сето она за што се бореа е светата кауза поради која и постои ВМРО

Со зборовите „Ура за Автономна Македонија“ претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски го започна илинденскиот говор во струшкото село Ташмаруништа. Како и лани,...

Македонија 02.08.20 | 10:35

ВО ЖИВО: Обраќање на Мицкоски по повод 2 Август од Ташмаруниште

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски ја предводи партиската делегација која ќе биде присутна во струшкото село Ташмаруниште. Обраќањето на Мицкоски по повод...

Македонија 02.08.20 | 08:52

Претседателот на ВМРО ДПМНЕ Христијан Мицкоски за Илинден е во струшко Ташмаруништа

По повод државниот празник 2 Август – Илинден, покрај делегација предводена од претседателот на ВМРО-ДПМНЕ проф. д-р Христијан Мицкоски која ќе биде присутна во село...

Македонија 02.08.19 | 13:55

Илинден не е само Крушевското востание, туку воскрикот на Македонецот на секоја педа македонска почва

Денес Македонија ги празнува двата светли Илиндена, првиот кој беше крик на поробениот народ и вториот, таа 44та, кој беше продолжение на првиот и кој значеше крунисување...