Ознака: тајни хонорарци
Македонија 13.04.21 | 19:26

Пандов: Народот нафта не пие, хонорарците земале огромни пари за да пишуваат навредливи статуси за опозицијата

„Списокот за хонорарци во Влада не е цел список даден, неколку имиња фалат. Зошто? Можеби поради нивната звучност на имињата. Меѓутоа претседателот на СДММ да е ставен...

Македонија 13.04.21 | 19:06

Тајните хонорарци се платени да го обелуваат образот на власта, онаа што нема два прста образ

Само да знаете: сите овие земаат повеќе од редовен професор на УКИМ, на пример од професорите на најдобриот факултет како ПМФ. Оние кои ни го обелуваат образот во светот...

Македонија 13.04.21 | 09:37

Драга Лукаревска, а џе је фејк њуз?

Не постои вистинска дефиниција за лажна вест, но во слободно толкување тоа би била информација која е невистинита или извртена. Во Македонија, земјата во која партија...

Македонија 12.04.21 | 15:39

Не знам зошто не ги објавија имињата уште во петокот, може дека дел од кабинет се во самоизолација или на ротација

Премиерот Зоран Заев изјави дека денеска од владиниот портпарол ќе бидат соопштени сите детали за сите лица кои биле ангажирани хонорарно од Владата и кои се причините...

Македонија 12.04.21 | 10:15

Додека чекаме Владата да ги објави „58-те тајни хонорарци“, да се потсетиме кој беше едниот

Во петокот портпаролот на Владата Душко Арсовски тврдеше дека в понеделник ќе бидат објавени сите 58 тајни хонорарци. Додека чекаме тоа да се случи, да се потсетиме кој...

Твитови 09.04.21 | 14:58

Во држава може да ти украдат идентитет, ама не и да дознаеме кои се тајните советници во Влада

Во државава може да ти украдат идентитет за криминалци и убијци, да ти злоупотребат податоци и да си земат кредит на твое име, ама не можеме да дознаеме кои се тајните...

Македонија 07.04.21 | 14:35

Владата точно знае зошто ги ангажирала хонорарците, ама не кажува

Нема тајни ниту анонимни хонорарци, ниту тајно ангажирани државни и административни службеници. Точно се знае за што Владата ангажира физички лица надвор од редот на...

Македонија 06.04.21 | 12:14

Кои се тајните хонорарци на Владата – за две години исплатени им се повеќе од милион евра

Граѓаните знаат колку кафе или вода испиле премиерот и министрите, но знаат ли за тајните хонорарци и за фактурите што биле исплаќани преку авторската агенција „Артпицк“. Наодите...