Ознака: свети козма и дамјан
13.11.21 | 11:08

Утре ги прзнуваме Козма и Дамјан, ако сте верник има една работа со која може да им помогнете на болните

Православните верници утре ги празнуваат Св. бесребреници Козма и Дамјан. Во Црквата, бесребреници се нарекуваат оние светители, на кои Бог им дал голем дар да чудотворат,...

14.11.20 | 07:59

Ги славиме Козма и Дамјан, потсетете се на адетите за овој празник

Според календарот на МПЦ, Јулијанскиот календар, денеска е 1 ноември, ден посветен на Св. бесребреници Козма и Дамјан. Овие господови лекари наречени и Свети бесребреници...

14.07.20 | 08:42

Денеска ги славиме Козма и Дамјан, овие две нешта никако не смеете да ги правите

Денеска е Св. маченици и бесребреници Козма и Дамјан. Браќата Козма и Дамјан потекнуваа од Рим. Беа крстени уште во детството и воспитани во христијански дух. Господ...

13.11.19 | 19:49

Утре ги славиме Козма и Дамјан, ако сте верник помолете се за болните

Православните верници утре ги празнуваат Св. бесребреници Козма и Дамјан. Во Црквата, бесребреници се нарекуваат оние светители, на кои Бог им дал голем дар да чудотворат,...

14.07.19 | 10:34

Сите болни задолжително мора да направат една работа: Денеска ги славиме браќата Козма и Дамјан

Денеска е Св. маченици и бесребреници Козма и Дамјан. Браќата Козма и Дамјан потекнуваа од Рим. Беа крстени уште во детството и воспитани во христијански дух. Господ...