Ознака: свети атанасиј
Калеидоскоп 28.01.20 | 21:26

Во петок е Свети Атанасиј, после овој празник сѐ ќе биде полесно

На 31 јануари е Св. Атанасиј Велики. Тој бил голем борец за вистинското православие. Именден тој ден ќе празнуваат: Атанас, Атанаска, Танас, Тане, Танаска, Насе, Насте… Нашиот...

Скопје 31.01.19 | 14:19

Се празнува Свети Атанасиј Велики во црквата „Свети Јован Крстител“ во Капиштец

Свети Атанасиј Велики бил голем борец за вистинското православие. Именден празнуваат: Атанас, (доаѓа од грчкото Атанасиос и значи бесмртен), Атанаска, Танас, Тане, Танаска,...

Калеидоскоп 31.01.19 | 10:31

Денеска е Свети Атанасиј, после овој празник сè е полесно…

Денеска е Св. Атанасиј Велики, голем борец за вистинското православие. Именден празнуваат: Атанас, (доаѓа од грчкото Атанасиос и значи бесмртен), Атанаска, Танас, Тане,...

Сервиси 29.01.19 | 12:53

В четврток е Свети Атанасиј, после овој празник сѐ е полесно…

На 31 јануари месецов е Св. Атанасиј Велики, голем борец за вистинското православие. Именден празнуваат: Атанас, (доаѓа од грчкото Атанасиос и значи бесмртен), Атанаска,...