Ознака: свети архангел михаил
Калеидоскоп 20.11.21 | 18:46

Утре е голем и тежок празник – Свети Архангел Михаил: Ги штити верниците, ги казнува неверниците!

Архангел Михаил е водачот на небесните војски кој секогаш се јавувал на местата на кои се појавувала Богородица, така што претставува небесна сила и заштита на земјата....

Скопје 21.12.20 | 13:21

Глутница улични кучиња го растргнаа белиот паун во дворот на црквата „Св. Архангел Михаил“

Глутница улични кучиња го растргнале белиот паун Белан кој го красеше дворот на црквата „Св.Архангел Михаил“ во скопската населна Автокоманда, соопштија на својот...

Сервиси 21.11.20 | 08:02

Христијаните ја празнуваат големата слава Св. Архангел Михаил, денот ќе покаже каква ќе ни биде зимата

Православните христијани денеска го празнуваат Св. Архангел Михаил, еден од најголемите христијански празници и една од најчестите куќни слави. Именден празнуваат:...

Калеидоскоп 20.11.20 | 10:10

Утре е голем празник: Св. Архангел Михаил ќе ги исполни вашите молитви и желби

Православните христијани, утре на 21 ноември го празнуваат Св. Архангел Михаил, еден од најголемите христијански празници и една од најчестите куќни слави. Архангел...

Калеидоскоп 21.11.19 | 09:03

За свети Архангел Михаил никако не спремајте блага пченица

На 21 ноември, христијанските верници го прославуват големиот христијански празник Свети Архангел Михаил. На овој ден, голем број верници ќе го прославуваат својот...

Калеидоскоп 12.11.19 | 19:27

Доаѓа тежок празник: Еве што треба да направите да бидат исполнети вашите молитви и желби

Архангел Михаил е водачот на небесните војски кој секогаш се јавувал на местата на кои се појавувала Богородица, така што претставува небесна сила и заштита на земјата. Според...

Сервиси 10.11.19 | 22:28

Македонците се подготвуваат за една од најчестите куќни слави: Ни доаѓа Св. Архангел Михаил

Православните христијани се подготвуваат за празнување на еден од најголемите христијански празници и една од најчестите куќни слави Св. Архангел Михаил. Верскиот...

Калеидоскоп 19.09.19 | 10:54

Верниците во страв од чудото на Свети Архангел: Ова морате да го направите за остварување на најголемата желба

Денеска е Св. Архангел Михаил. Главниот празник на свети архангел Михаил се празнува на 8 ноември (Јулијански календар). Се вика Собор на свети архангел Михаил. Денес, пак,...

Сервиси 19.09.19 | 09:01

Денеска е Св. Архангел Михаил: Билката која ја открил лечи сè, а денеска е сосема заборавена

Според календарот на МПЦ, денеска е Св. Архангел Михаил. Главниот празник на свети архангел Михаил се празнува на 8 ноември (Јулијански календар). Се вика Собор на свети...