Ознака: Св.Преображение
Сервиси 19.08.20 | 08:47

Денеска е голем празник, првпат се зајадува грозје

Православната црква и нејзините верници ќе го одбележат големиот празник, Преображение. Овој празник секогаш паѓа во време на Богородичниот пост. Затоа празничната...

Сервиси 18.08.20 | 19:08

Утре е голем празник, на Преображение заборавете на овие работи

Православната црква и нејзините верници ќе го одбележат големиот празник, Преображение. Овој празник секогаш паѓа во време на Богородичниот пост. Затоа празничната...

Македонија 21.11.19 | 15:29

Се пошумува просторот околу манастирот на Тоше во Крушево

Со обезбедени 4.000 садници денеска околу манастирот „Свето Преображение“ во Крушево се спроведе акција за пошумување. Акцијата ја реализираа општина Крушево и компанијата...

Македонија 28.10.19 | 20:48

Почна да го гради Тоше Проески: Пожар во близина на манастирот Св.Преображение во Крушево

Пожарот што трет ден беснее во околината на Крушево и со кој се зафатени нискостеблеста шума и сува трева, повторно, во денешните попладневни часови стана голема опсност...