Ознака: Св. Никола
Калеидоскоп 20.12.21 | 18:04

Направена е реконструкција на неговиот череп: Дали знаете како навистина изгледал Св.Никола?

Една од најголемите слави во Македонија е Св. Никола.Малкумина, освен од иконите знаат како тој навистина изгледал.Неговите мошти се чуваат во базиликата Сент Николас...

Калеидоскоп 17.12.21 | 22:54

Грешки кои не смеете да ги направите за големиот празник во недела – Св.Никола

Сепак, Свети Никола е еден од празниците што македонските православни верници најмногу го слават како домашна слава или, пак, како именден. Речиси секое второ семејство...

Калеидоскоп 19.12.20 | 08:33

Денеска е Св. Никола: Ова треба да го направите со славската свеќа

Православните верници денеска го слават Свети Никола, слава која ја одбележуваат најмногу семејства. На овој ден не се работат никакви домашни работи, не треба да се...

Сервиси 18.12.20 | 19:35

Утре е Св. Никола – еве што треба да направите!

Православните верници утре го слават Свети Никола, слава која ја одбележуваат најмногу семејства. На овој ден не се работат никакви домашни работи, не треба да се чисти,...