Ознака: субвенција
Скопје 08.08.22 | 15:03

Почнува аплицирањето за субвенционирање стари занаети во Скопје

Јорганџија, опинчар, јажар, крзнар, грнчар, шапкар, ковач, лимар, казанџија, копчар, свеќар, венци, сита, саатчија, ракотворби-корпар, ракотворби-изработка на сувенири,...

Скопје 10.12.21 | 14:31

Гази Баба ќе дава по 5.000 денари за секое новороденче во општината

Од почетокот на новата година, Гази Баба ќе дава по 5.000 денари за секое новороденче во општината. Реализирано уште едно ветување‼️   Од 01.01.2022 година секое семејство...

Скопје 15.11.21 | 12:21

Општина Центар почна да исплаќа субвенции за поправка и санација на кровови и лифтови

Општина Центар ја почна исплатата за финансиската поддршка за реконструкција на постоечки кровни конструкции и постоечки лифтови во девет станбени објекти на подрачјето...

Економија 01.02.21 | 14:50

ССМ бара да продолжи финансиската поддршка за исплата на плати

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) бара да продолжи финансиската поддршка за исплата на плати. Смета дека петтиот пакет мерки треба да биде насочен кон зачувување...

Македонија 24.11.20 | 14:06

Граѓаните на Тетово ќе добијат уште една шанса за субвенции за инвертер клима-уреди

Граѓаните на Тетово ќе може да поднесат уште неколку апликации за субвенции за купување инверетр-клима, поради тоа што предвидените средства за субвенционирана набавка...

Скопје 07.09.20 | 13:31

Во тек е огласот за субвенции за чистење на оџаците во Скопје

Во тек е јавниот оглас на кој граѓаните на Скопје може да аплицираат за субвенција за чистење на оџаците. Во рамки на проектот се обезбедени 2 милиони денари или вкупно...

Скопје 06.09.20 | 13:42

Јавен повик за субвенции за чистење оџаци

Како една од мерките за намалување на последиците од загадувањето на воздухот, во тек е јавниот повик за доделување субвенции на домаќинствата и на други субјекти за...

Скопје 07.02.20 | 12:21

Општина Аеродром за три илјади денари ја зголеми субвенцијата за новороденче

Општина Аеродром од оваа година ќе исплаќа по 8.000 денари за секое новороденче. Субвенцијата за секое новороденче досега изнесуваше 5.000 денари, информираат од Општината. Во...

Економија 16.10.19 | 15:11

Програмата за плински уреди во возилата на седница на Влада во вторник

Во вторник на седница на Влада треба да помине новата програма за субвенции за вградување плински уред во автомобилите, соопшти денеска министерот за економија Крешник...