Ознака: странски инвеститори
Македонија 23.07.20 | 12:35

Боки за разговорот со Заев: Ми велеше, доста е странски инвеститори да добиваат поволности

Парите за 1 ТВ беа 95 проценти од мојот татко. Тој имаше многу земја, но и јас работам од 15 години, објасни Бојан Јовановски за тоа од кои пари била отворена телевизијата. Тој...

Економија 07.07.20 | 14:36

Владата нема слух за странските инвеститори- допрва ќе им ги решава проблемите

Вицепремиерката за економски прашања Мила Царовска денеска изјави дека во следниот период кога ќе се создадат законски услови, ќе биде надминато прашањето со царинските...

Економија 04.11.19 | 15:39

Странските инвеститори ја критикуваа Владата за прогресивниот данок, а сега ја фалат: Враќањето на рамниот данок, храбар чекор на Владата

Храбар чекор од страна на Владата! Вака Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија ја оценува одлуката за враќањето на рамниот данок и одложувањето...

Економија 27.03.19 | 15:05

Ниту еден од германските инвеститори во земјава не рекол добро за работата на Владата

Сконцентрираноста кон надворешната политика, го одвлече вниманието од економијата. Поради ова, ниту еден од германските инвеститори во земјава не рекол добро за работата...

Економија 28.02.19 | 15:13

Анѓушев: Очекуваме во 2019 година дополнително зголемени странски инвестиции

Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори, Кочо Анѓушев денеска истакна дека директните странски инвестиции...

Економија 12.12.18 | 15:15

Заев: Сега кога немаме непријателски држави, очекуваме економски развој

Политичка стабилност, предвидлива деловна клима, инвестиции во инфраструктурата и дигитализацијата, реформи во јавната администрација за нејзина поголема транспарентност...