Ознака: стипендија
Македонија 21.11.20 | 11:46

Пријавување на конкурсите за студентски стипендии до 30 ноември, МОН препорачува електронско аплицирање

Министерството за образование и наука потсетува дека во тек е аплицирањето за стекнување на правото на студентска стипендија во академската 2020/2021 година, кое трае заклучно...

Култура 19.11.20 | 09:21

МОН првпат додели стипендии за македонистика

Катедрата за македонска книжевност и јужнословенски книжевности при Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје ја изрази својата благодарност до Министерството...

Македонија 09.10.20 | 17:01

До 30 октомври е рокот за продолжување на правото на студентска стипендија

Корисниците на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, кои ги исполнуваат договорните услови за негово продолжување,...

Економија 24.04.20 | 14:56

Универзитетско собрание при УКИМ: Еднократна стипендија за финансиски загрозените студенти

Вонредна социјална стипендија за студентите кои доаѓаат од најранливи семејства, имаат примања помали од 14.000 денари или останале без работа поради кризата со корона...

Кариера 12.02.20 | 09:26

Кога добиваш стипендија, исто ко да не си ја добил: „Авантурите“ со МОН на еден македонски студент во Холандија

Во понеделникот на 10 февруари беше објавен новиот Конкурс за доделување стипендии за студии од прв, втор и трет циклус на првите сто рангирани универзитети според последната...

Македонија 13.12.19 | 09:33

Димитров го предлага за амбасадор професорот кој одобри стипендија од 40 илјади евра за ќерка му

Министерот за надворешни работи Никола Димитров има судир на интереси со предлагањето на Мишо Докмановиќ за амбасадор во Тел Авив, обвинува пратеникот Антонио Милошоски. На...

Македонија 07.07.19 | 18:00

Стипендијата за ќерката на Димитров ја одобрила сопругата на советникот на Заев

Пред 10-тина месеци на итна седница на штотуку формирана комисија во Минситерството за образование беше одлучено Јана Димитрова, ќерка на министерот за надворешни работи...