Ознака: стариот чинар
Македонија 15.07.19 | 10:12

Штом не го запираш во градење, тој е легален објект

Градоначалникот на Струга Рамиз Мерко во интервју за Саше Политико вели дека и досега отварал локали, хотели, пицерии и отсега ќе отвора. За него пицеријата на Нефи Усеини...

Македонија 12.07.19 | 18:10

Усеини: Оставете ме на мира, да не бидам безобразен

„Ве молам оставете ме на мира, да не бидам безобразен. Расправајте се со други дивоградби“. Ова е коментарот на советникот од Општина Охрид Нефи Усеини на прашањето...

Македонија 12.07.19 | 17:09

Милчин: Испративте дрска порака „Ми се може, бре, носете се и вие и УНЕСКО“

УНЕСКО зборува – канта тропа. Наместо да се уриваат дивоградби, им се сечат црвени ленти. Дивоградбата на советникот од ДУИ во општина Охрид Нефи Усеини кај Чинарот...

Економија 12.06.19 | 13:07

Кралот на дивоградбите ја заврши изградбата кај чинарот

Завршува изградбата на дивоградбата на државно земјиште на советникот во Општина Охрид од ДУИ Нефи Усеини. Без дозвола за градба Усеини на најдрзок начин подигна урбана...

Калеидоскоп 12.02.19 | 14:55

Чинарот во Охрид по обилните дождови во очајна состојба: Го потпираат со бандера да не падне

Во август 2002 година силен ветер ја урна најкрупната гранка од чинарот заедно со дел од старото стебло. Тоа беше причина да се заштити и конзервира од вакви слични временски...