Ознака: Стара скопска чаршија
Култура 15.09.19 | 08:27

Од утре почнуваат „Звуците на чаршијата“

Во старото градско јадро на Старата скопска чаршија на 16, 17 и 18 септември (понеделник, вторник и среда) ќе се одржи традиционалната манифестација „Звуците на чаршијата“,...

Скопје 22.06.19 | 19:49

Скоро сите угостители во скопската чаршија поставиле летни тераси без дозвола

По рушењето на дивите тераси во Општина Центар, извршен е инспекциски надзор и во Скопската чаршија. Во надзорот било утврдено дека речиси сите угостители поставиле...

Скопје 18.12.18 | 11:59

Ахмет: За една посета на Могерини си ја сменивме историјата

Новинарот и аналитичар Ердем Ахмет смета дека една посета на европската претставничка Могерини на Старата скопка чаршија не е доволна причина да се менува историјата...

Скопје 18.12.18 | 11:34

Јорганџиската улица во Старата скопска чаршија стана Европска

Градоначалникот на Општина Чаир Висар Ганиу и амбасадорот на Европската унија Самуел Жбогар симболично ѝ го променија името на Јорганџиската улица во Старата скопска...

Скопје 16.12.18 | 16:57

Јорганџиската улица во Старата скопска чаршија симболично ќе биде прогласена за „Европска улица“

Утре (понеделник) – 17.12.2018, во 11 часот, Јорганџиска Улица – Стара Скопска Чаршија, Амбасадорот на Европската Унија во Македонија г-дин Самуел Жбогар и Градоначалникот...