Ознака: средни училишта
Македонија 24.09.20 | 09:05

Само четири средни училишта добија дозвола за настава со присуство во сите четири години

Дозвола за редовна настава од 1 ви октомври добија само 4 средни училишта – средното земјоделско училиште во Битола „Кузман Шапкарев“, каде што ќе се организира настава...

Калеидоскоп 23.09.20 | 21:41

Само во четири средни училишта во Македонија ќе има настава со физичко присуство

Вкупно 169 училишта добија согласност за настава со физичко присуство и во повисоките одделенија. Дозвола за редовна настава од 1 ви октомври добија само 4 средни училишта...

Скопје 07.09.20 | 19:58

Шилегов до директорите на средните училишта во Скопје: Подгответе се за онлајн, настава со физичко присуство и за комбинирана настава

Градоначалникот Петре Шилегов, секретарот на Град Скопје, Викторија Аврамовска Мадиќ и раководителката на Секторот за образование, Даниела Адамова денеска имаа состанок...

Македонија 19.06.20 | 09:46

Ранг-листите со запишани ученици во средно ќе бидат објавени денеска по 15 часот

Ранг-листите со запишани ученици од првото пријавување во јунскиот рок за средно образование за учебната  2020/2021 година училиштата ќе ги објават  денеска по 15 часот. Пријавувањето...

Македонија 16.06.20 | 08:30

Од денеска уписи во средните училишта, пријавување по азбучен ред од презимето

Од денеска до 18 јуни ќе се спроведува првото пријавување од јунскиот рок за упис во учебната 2020/2021 година, според критериумите утврдени во Конкурсот на Министерството...

Македонија 13.06.20 | 14:35

Оваа недела почнуваат уписите на ученици во прва година во средните училишта

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со...

Вести 13.06.20 | 12:11

Уписите во прва година во средните училишта во еден уписен рок, но со проширени термини, поради пандемијата

Пријавувањето и запишувањето на ученици во прва година, во јавните средни училишта во учебната 2020/2021 година ќе се реализира во еден уписен рок и истото започнува со...

Скопје 20.01.19 | 14:59

Прочистувачи на воздух во сите училници во сите 23 средни училишта во Скопје

Во секоја училница од 23-те средни скопски училишта во изминатиот месец е поставен прочистувач на воздух, односно вкупно 572, за што Град Скопје инвестираше околу 11 милиони...